Rize 1 Şubesi

Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı

Eğitim-Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, Hizmet kolu kapsamındaki çalışanlarının mali hakları, sosyal hakları, çalışma koşulları, diğer özlük haklarına ilişkin sorunlarının tespiti ile bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin tespiti için sendika üyeleri, 1 Nolu Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR’ın başkanlığında toplanarak eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolu çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri çalıştayını Rize Öğretmenevinde gerçekleştirdi.

Başkan AFACANLAR çalışanların sorunlarını yerinde ve doğru tespiti suretiyle toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak bilgileri ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.Açılış konuşmasından sonra Mevzuat ve Toplu sözleşmeden sorumlu Başkan yardımcısı Mehmet Sadık CENGİZ; 2010 yılında sendikamız tarafında yapılan çalıştay ve şuan yapılacak çalıştay hakkında katılımcılara bilgi verdi. 2300 üyemizden hafta içinde konu hakkında katkılarını istediklerini bugün burada her branş ve okul türünden gelen arkadaşlarla konuyu masaya yatıracaklarını belirtti. Öğretmenler komisyonu, eğitim yöneticileri komisyonu ve GİHS, YHS VE YHS çalışanları komisyonu olmak üzere üç ana başlık altında; mali haklar, sosyal haklar, çalışma koşullarından kaynaklanan sorunlar, eğitim kurumu türlerinden kaynaklı sorunlar, 4/B statüsünden kaynaklanan sorunlar ve diğer sorunlarla ilgili sorun ve çözüm önerilerini, 25’ er kişilik üç ayrı komisyon ile çok detaylı bir çalışmayla çalıştayı tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR; yaptıkları çalıştayın çok yararlı olduğunu ve tutulan raporların dosya olarak Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezine gönderileceğini, 81 ilden gelen çalıştay raporları doğrultusunda, Genel merkezde yapılacak Türkiye çalıştayından sonra oluşturulacak Türkiye raporu Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacak. 2017 Ağustos Toplu Sözleşme gündemine taşınacak hususların belirlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.
AFACANLAR, çalıştaya ev sahipliği yapan kurum müdürü Mustafa GÜNAY’a, tüm kurum çalışanlarına, ayrıca komisyonlara katılarak çalıştaya katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Çalıştaya Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler , şef, teknisyen, memur ve  hizmetliler katıldı.