Rize 1 Şubesi

Rize Eğitim Bir-Sen İş Yeri Temsilcileri Teşkilat Eğitim Programını gerçekleştir di

Rize Eğitim- Bir- Sen 1’No’lu Şubenin düzenlediği işyeri temsilcileri eğitim programı, 25 Aralık 2016 Pazar günü  Rize Çayeli İlçesi Hizmet içi  Eğitim Enstitüsü ve ASO Öğretmenevinde, Rize deki tüm okullarımızda görev yapan işyeri temsilcileri ile ilçe başkanları ve kadın komisyonlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Programa Rize İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Salih YELKENCİ’de iştirak etti.

Düzenlenen program, Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR’ın konuşmasıyla başladı. AFACANLAR, iş yeri temsilcilerine yaptığı konuşmada, "Siz bizim uç beyliklerimizsiniz. Eğitim-Bir-Sen iş yeri temsilcileri olarak, çalıştığınız yerlerde manşetleri sizler atacak, gündemi sizler belirleyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

AFACANLAR; Sendikamız toplumsal olaylara duyarsız kalmıyor. Yapılan terör eylemlerine en yüksek perdeden sesini yükseltiyor. Doğuda da son günlerde teröre, pkk ya karşı yapılan eylemler sendikamız öncülüğünde yapılmaktadır. Düne kadar sokağa çıkmaya korkan halk bugün eylem yapmaktadır. Halep’e yapılan zülüme karşı ‘Halep’e yol aç’ sloganı ile teşkilat olarak sınıra gidildi. Giderken de maddi destek amacıyla 81 il adına 81 tır un götürüldü. Biz de ayrıca ilimizde sizlerinde sayesinde Eğitim Bir Sen Genel Merkezinin Sivil toplum örğütleri ile birlikte başlattığı yardım kampanyasına desteklerinizle bir tır un parası toplandı. Bu konuda yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Sizler olmasaydınız, birlikte hareket etmeseydik bir tır değil,bir pkap un dahi yollayamazdık, dedi.

AFACANLAR; 22 Aralıkta bir basın açıklaması ile start verdiğimiz ilimizde ‘zihnen ve bedenen sağlıklı gençler sloganıyla’  Kitap okuma yarışması düzenledik. Rize Valimizin de destek verdiği, Belediye Başkanımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Gençlik ve Spor Müdürümüzle birlikte projeyi başlattık.3 katagori de yarışacak olan öğrencilerimiz ortaokulda 5 kitap, lisede 6 kitap okuyarak katılacaklar.Kitapları öğrenciler kendileri satın alacaklar.Alamayacaklar için okullarımız birkaç takım alarak destek verebilecekler.Başvurular rize.egitimbirsen.org.tr adresinden yapılacaktır. Ödüllerimizi ortaya koymada yardımcı olan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ederim. Sizlerden istirhamımız öğrencilerin katılımını sağlamada öncü olmanızdır.Amacımız ne kadar çok öğrenciye ulaşabilirsek gençliğimize, geleceğimize o kadar çok yatırım yapmış oluruz diye söyledi.    

  

Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkan Yardımcısı Ömer UZUN, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Selçuk TORPİ, Eğitim Bir Sen Fındıklı Temsilcisi Mustafa DEMİR, Sendikal Eğitim Formatörlüğü Programı kapsamında aldıkları sendikal eğitim ile ilk programı düzenleyerek Rize de ki tüm sendika işyeri temsilcilerine seminer verdi.
Eğitim programları kapsamında 'Sendikal Hareket ve Teşkilat Kültürü', 'Sendikal Temsil ve Algı Yönetimi' ve 'Kazanımlar' şeklinde üç ana başlık altında seminer verildi. Bu bağlamda iş yeri temsilcileri sendikal hizmet ve teşkilat kültürünü öğrenme fırsatı buldular.
Program coşkulu ve renkli görüntülere sahne olurken, programa katılan iş yeri temsilcileri, verilen eğitimin çok faydalı olduğunu ifade etti.

Program üyelerimizin iyi dilek ve temennileri ile sona erdi.