Rize 1 Şubesi

Aday Öğretmenlere Bir Jest de EĞİTİM BİR SEN?den

     Eğitim-Bir-Sen Rize 1 No’lu Şube yönetimi, Yılar süren bir eğitim süreci ve zorlu mücadeleler sonucunda taşıdığı yüce ve ulvi ideallerle çocuklarımıza, gençlerimize, geleceğimize ve ülkemize hizmet aşkıyla Ülkemizin dört bir yanından Yeşille mavinin buluştuğu güzel ve şirin Rize’mize atanarak  gelen ve geleceğimize umut aşılayan aday öğretmenleri ve İlimizin Eğitim yöneticilerini kahvaltı programında buluşturdu;

     Kahvaltıya  Aday öğretmenlerin yanı sıra İl ve ilçe Milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul yöneticileri,okul temsilcileri ve Eğitim Bir sen yöneticileri katıldılar. Aday öğretmenlerin rahat ve samimi bir ortamda tanışma, soru ve sorunlarını birebir iletme imkanı bulduğu programda toplantıyı onurlandıran İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ Sendika ve Sivil toplum örgütlerinin öğretmene değer vererek onlar için bir şeyler yapmaya çalışmalarının güzel bir davranış olduğunu  belirterek aday öğretmenleri öğretmenliklerinin ilk günlerinde böylesine nezih bir ortamda bir kahvaltı programıyla bir araya getiren Eğitim Bir Sen Şube başkanı Seyfettin AFACAN’lar ve yönetimine teşekkür etti.

     Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şube Başkanı Seyfettin AFACANLAR da konuşmasında  Sendikanın Kuruluş aşamasından bugüne kadar geçen sürede amaç ve ideallerini, talep ve kazanımlarını anlatarak sendikalı olsun olmasın tüm eğitim çalışanlarının her türlü sıkıntılarında yanlarında olduklarını belirtti. Başkan AFACANLAR;

Her Eylem yeniden diriltir beni

Nehirler düşlerim göl kenarında

dizelerini hayata geçirircesine Merhum Şair ve mütefekkir Mehmet Akif İNAN ve bir avuç inanmış insanın öncülüğünde soylu mücadelesine başlayan Eğitim Bir Sen’in  Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında, mazlumun yanında duran bir teşkilat olarak, eğitim çalışanlarının özlük ve sosyal haklarını savunmak için 1992 yılında kurulup yola çıktığını, bir çınar gibi büyüyerek bugün ülkemizde 400 bin üye ile Avrupa da en fazla üyeye sahip sivil toplum örgütü olduğunu, İlimizde Milli eğitim de 2050, üniversitede 500’ü aşkın üye ile yetkili sendika konumunda olduğunu belirtti.

     Eğitim-Bir Sen’in, güçlünün haklı değil, haklı olanın güçlü olmasını savunan bir sendika olduğunu, temel iktisadi ve sosyal kararların, siyaset dışında ve siyaset üstü güçlerin etkisiyle değil, bireylerin ve sivil toplum örgütlerinin etkinliğiyle alınması gerektiğine inandığını, sadece ücret sendikacılığı yapmayıp, ülkenin tüm sorunlarını ele alan farklı yapıya sahip bir sendika olduğu belirterek, parçaya değil bütüne talip olduklarını, sevgiye ve Türkiye’ye sevdalı olduklarını bu nedenle . hep birlikte Eğitim-Bir-Sen dediklerini belirtti.

     Sendikalı olmanın öneminden bahsederken sayın AFACANLAR “Sendikalı olmak, her şeyden önce yalnızlıktan kurtulmaktır. Üye olunan sendikaların yüz binlerce kişilik gücünü yanına almaktır ve örgütlü olmak demektir. Çözüme ben de varım, benim de söyleyecek doğrularım var demektir.” İfadelerini kullandı.

 

    Disiplin kurullarında sendika temsilcisinin bulunması, Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi, Maaş promosyonlarının tamamının çalışanlara verilmesi, Milli bayramlarda, kar tatillerinde, ek ders ücretinin ödenmesi, Aile ve çocuk yardımının artırılarak iki çocuk sınırının kaldırılması, Kadın çalışanların doğum izninin 16 haftaya çıkarılması ve Babalara da doğumda 10 gün izin hakkı verilmesi, süt izni, Öğretmen evi aidatları kaldırılması,Toplu sözleşme hakkının elde edilmesi, Toplu sözleşme primi alınması, Kılık kıyafette bayanlar için başörtüsü serbestisi sağlanması, yetiştirme kursu ders ücretinin %100 artırılması, Sınav ücretlerinin % 117 artırılarak 120 tl ye çıkarılması, Nöbete ek ders ücreti alınması, 2005 ten sonra göreve başlayanlara 1 derece verilmesi ve Cuma günleri öğle tatilinin Cuma namazı saatine göre ayarlanması gibi ekonomik, sosyal ve özlük alanlarında pek çok Sendikal kazanımdan da bahseden AFACANLAR sendika olarak üyelerine Ferdi kaza sigortası yaptırılması, Yöneticilik sınavları öncesinde ücretsiz kurslar düzenlenmesi, Aday öğretmenlere adaylık sınavına hazırlık için aday kitabı,deneme testleri  hazırlanması gibi hizmetleri de sunduklarını anlattı.

    Erdemli sendikacılık anlayışının gereği olarak, ‘Kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliğini sormaz’ anlayışıyla dünyanın dört bir yanında mazlumlara ve mağdurlara sahip çıktıklarını da anlatan AFACANLAR ilimize atanan aday öğretmenlere hitaben “Sizler şanslısınız. Daha atandığınız ilk günden itibaren 81 ilde, Türkiye’mizin en ücra noktasındaki eğitim kurumuna  kadar yanınızda olan 400.000’in üzerinde bir dost halkanız var. Sizin için çalışan ve çalışmaya devam edecek olan EĞİTİM BİR SEN var. Her türlü hukuki, mesleki ve özlük mücadelenizde etkisi ve yetkisi ile kendini ispatlamış   11 işkolunun tamamında yetkili olan, bir milyona yaklaşan üye sayısıyla MEMUR SEN var. Büyüyen ve yükselen Türkiye  Dünya için neyi ifade ediyorsa, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen’ de Hak arama mücadelesinde aynı şeyi ifade ediyor.” Diyerek “her türlü teklif, talep ve önerilerinizde bizlere muhakkak ulaşınız ki bir gün bizlerden bu bayrağı devir aldığınızda sorunlardan çok hedeflere odaklanmış bir eğitim ve sendikal anlayışı birlikte kurmuş olabilelim.” İfadelerini kullandı.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var felsefesiyle aday öğretmenlere ikram edilen Türk kahvesi ile program sona erdi.