Rize 1 Şubesi

RİZE’de EĞİTİM ÇALIŞANLARINI SEVİNDİRECEK PROMOSYON ANLAŞMASI


Rize Merkez ilçedeki Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları adına yapılan maaş promosyon ihalesine yetkili sendika temsilcisi  olarak katılan Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Rize Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet KARASU yaptığı açıklamada; maaş promosyon anlaşması için  bankalarla yapılan ihale sonucu 3 yıl için 4.270,00 TL peşin ödenecek şekilde anlaşma sağlanmıştır. Sendika olarak her zaman ki gibi eğitim çalışanlarının menfaatlerini korumaya çalıştıklarını ifade eden KARASU, açıklamalarına şöyle devam etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları için bankalarla 3 yıllık maaş promosyon ihalesi yapıldı. Yapılan ihale ile kişi başına toplam 4.270,00 TL peşin ödenecek şekilde Yapı Kredi Bankasıyla anlaşma sağlanmış olup ödemeler Temmuz maaşı sonrası kişisel hesaplara geçecek ve ödemeler tamamlanacaktır. Yapılan bu anlaşmanın eğitim çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.


Rize Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ihaleye Şube Müdürü Evren GÖRMÜŞ’ün başkanlığında Okul Müdürleri Vedat MAZGAL, Reşat OKUTAN, Metin SANDIKÇI, Milli Eğitim Muhasebe Şefi İdris YAZICI ve yetkili  sendika adına Eğitim Bir Sen Rize 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet KARASU katılmıştır. Toplam 3156 çalışan maaşı ve 2671 kişiye yapılacak promosyon ödemesi için çıkılan ihaleye Rize'de geniş bankacılık ağına sahip olan 9 banka  teklif vermiştir. İhale günü olan 07 05/2021 tarihinde saat 13.00’da kapalı zarf usulü gelen teklifler açılmış ve en yüksek teklif  üzerinden açık artırmaya geçilmiştir. Teklif zarfları açıldıktan sonra 4 banka ihaleden çekilmiş, açık artırmaya 5 banka ile devam edilmiştir. 4. turda en yüksek teklifi veren iki banka olan Ak Bank ve Yapı Kredi bankası ile ihaleye devam edilmiş, ihaleyi 4.270,00 TL ile en yüksek ücreti veren Yapı Kredi Bankası kazanmıştır.

 
İhale sonunda yapılan anlaşmaya göre; banka her eğitim çalışanına 3 yıllık (36 ay) maaş karşılığı için toplam net 4.270,00 TL promosyon ödemesi Temmuz 2021 maaşı sonrasında tek seferde peşin olarak yapılacaktır. Nakil olarak giden eğitim çalışanından promosyon geri alınmayacak, gelen personele kalan kısmı kadar ödeme yapılacaktır. Bankacılık işlemlerinde (EFT, havale vs.) hiçbir iş ve işlemden ücret alınmayacak.
 
İyi bir hazırlık süreci, ciddi, şeffaf bir ihale sonucunda elde edilen bu kazanım, bütün eğitim çalışanlarımıza hayırlı olsun. Bu sonuç eğitim çalışanlarının şimdiye kadar aldığı en yüksek anlaşmalardan biri olmuştur.
 
Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Rize Şubesi olarak bugüne kadar çalışanlarımız için gösterilen çabaların  meyvesini bugün topluyoruz. 2006 yılında yapılan ilk promosyon anlaşmasında Milli Eğitim müdürlüğü promosyon parası almış repoya yatırılmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ile yaptığımız görüşmelerde bu promosyonun İl Milli Eğitimin hakkı olduğunu iddia ediliyorlardı. Fakat gayretlerimiz sonucunda o zamanın yetkili sendikası önce bir ayakkabı parası (30 TL) istemiş, daha sonra bu  rakamı arttırarak arkadaşlar çok kızgın kişi başı 50 lira dağıtılmasını istemişti. Eğitim Bir-Sen'in müdahalesiyle maaş promosyonun merkezde tüm çalışanlarımıza 24 Kasım Öğretmenler günü müjdesi, Kurban Bayramı öncesinde 541 lira dağıttırılmasını sağladık.
3 yıl sonra ki promosyonda ise Türkiye'de henüz promosyonun yüzde yetmişi çalışanlara dağıtılırken biz Rize de İl Milli Eğitimle Müdürlüğü ile yaptığımız çetin bir mücadele sonucu yüzde yüzünü çalışanlarımıza dağıttırdık. Bir sonraki mücadelemiz de promosyon anlaşması yaptıktan sonra gelen arkadaşlarımıza promosyon ödenmiyordu. Bunun da mücadelesini verdik ve gelen arkadaşlara da kaldığı kısmından itibaren promosyonların ödenmesini ihaleyi alan bankalara kabul ettirdik. Ayrıca Rize Merkez'de okullar kendileri  4-5 ayrı gruplar halinde ihale çıkıyordu. Bu durum bankların düşük teklif vermesine sebep oluyordu. Bir önceki dönemde bu bölünmüşlüğe de son vermek için tüm okulları bir araya getirerek il  merkezine bağlı çalışan tüm personel için tek bir ihaleye çıkılmasını sağladık.
 
Yaşanan tüm bu süreçler ve yapılan tüm bu mücadeleler sonucu ile artık banka promosyonlarında birçok şey çalışanlar lehine sonuçlanmaya başlamıştır. Bu aşamadan sonra bizler hep birlikte ihaleye gelecek bankalardan en yüksek promosyon alabilme çabası içinde olmalıyız.

Rize Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şubesi olarak bugün ki kazanımın elde edilmesinde, emeği geçen Rize  İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine ve personeline, ihaleye katılan okul müdürlerine, sendikamız başkan ve yönetimine, ihaleye teklif vererek katılan banka yönetici ve temsilcilerine, Ayrıca ihaleyi en yüksek teklifle kazanan ve böylece eğitim çalışanlarımıza verdiği değeri bir kez daha ortaya koyan Yapı Kredi Bankası’nın Rize Merkez Şubesi yöneticilerine teşekkür ederiz. Rize Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube olarak her zaman eğitim çalışanlarımızın yanında olduğumuzu ifade ediyor, yapılan bu anlaşmanın tüm eğitim çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.