Rize 1 Şubesi

Hizmet Binası Açılışı ve Bir Bilenle Bilge Nesil Ödül Töreni

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Rize 1 No’lu Şube’nin Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlediği “Bir Bilenle Bilge Nesil” proje kapsamında yapılan liseler arası kompozisyon yarışması ödül törenine ve yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, mekânların, üyeye ve ülkeye hizmet için önemli ve gerekli olduğuna dikkat çekerek, “Mekânlar, üyelerimize daha iyi hizmet vermek için önemli ve gereklidir. Sendika binalarımız, dostlarımızla buluştuğumuz ocaklarımız, tavır geliştirdiğimiz mutfağımızdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İyi ve başarılı insan yetiştirme konusunda sorumluluk alan bir teşkilatız

Bir eğitim sendikası olarak, amaçlarının, üyelerinin, eğitim çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek; sorunlarına çözüm bulunmasını sağlamak, eğitimin daha nitelikli hâle gelmesi için ter akıtmak, vesayetin izlerinden tamamen arındırılmasını temin etmek, eğitim çalışanlarının işinin başına daha huzurlu bir şekilde gidebilmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “Bu anlamda sorumluluğumuzu bihakkın yerine getirmeye çalışan bir teşkilatız. Sorunları çözmek için çaba harcıyor, iyi bir eğitim için akıl teri döküyoruz. İyi ve başarılı insan yetiştirme konusunda elimizi taşın altına koyuyor, ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi, okuma yarışmalarıyla geleceğimizin teminat gençlerimizi adanmış öğretmenler eşliğinde kitapla buluşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var

“Büyük davaların insanlarının küçük meseleleri olmaz” diyen Yalçın, “Bizim büyük bir davamız, ulvi bir gayemiz var. Samimiyetle, ihlasla, iyi niyetle yol almanın çok büyük sonuçlar doğurabileceğinden hareketle adımlarımızı küçümsemeden, değersizleştirmeden attık ve bugün geldiğimiz nokta itibarıyla zirvedeki yerimizi perçinledik. Bununla da yetinmeyeceğiz. Daha almamız gereken çok yol, atmamız gereken adımlar, çözmemiz gereken sorunlar, yapmamız icap eden işler var. Bu nedenle, daha da büyümemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği bir sisteme kavuşturulmalıdır

“Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Süreci: Tespitler ve Bir Model Önerisi” başlıklı bir rapor hazırladıklarına işaret eden Yalçın, çok sayıda kurumda kısa bir zaman aralığında başlayıp biten atama ve yer değiştirme iş ve işlemlerinin Millî Eğitim Bakanlığı’nda neredeyse tüm yıl sürmesinin eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksattığını ve öğretmenleri huzursuz ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Devletin eğitim ve öğretim alanındaki görev ve sorumluluğunu, eğitim sisteminin ağır yükünü omuzlamış olan Millî Eğitim Bakanlığı’nın çalışma zamanını eğitimden ziyade personel iş ve işlemlerine hasretmek zorunda kalmasının sebebi, sürdürülebilir bir atama ve yer değiştirme politikası geliştirememiş olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yapbozdan kurtulmalı, bir sisteme kavuşturulmalıdır.”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yalçın, millet olarak zor bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, “Stresli bir süreç ve kararlı bir şekilde mücadele veren devletimizin yanındayız. Millet ve devlet olarak, ülkemize gelen mültecilerin yaşayabileceği bir güven ortamı ve güven koridoru oluşturmaya çalışıyoruz. Yanı başımızda İsrail’in güvenliği için dünya ateşe veriliyor. Türkiye haklıdır. Çünkü uluslararası hukuktan gelen hakkını kullanmaktadır. Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgeye huzur ve güven getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Rize 1 No’lu Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar;

Hayalleri olması gerekir insanın

Göl kenarında nehirleri düşleyecek kadar

Hayalleri olması gerekir insanın

Mezarından destanların yayılmasını umut edecek kadar

Ve hayalleri olması gerekir insanın

Düşlerini Mescid-i Aksa süsleyecek kadar

İşte bizler de kurucu başkanımız M.Akif İNAN’ın ülkemiz insanlarına öncülük ettiği böyle edebi ve manevi hayal tohumlarının yeşerip filizlenmesi, büyüyüp kök salması için mücadele ettiğimiz bir ortamda hizmet kalitemizi daha da artırmak için         “gidemediğin yer senin değildir” düsturuyla önce tüm üyelerimize rahat ulaşma, eğitim çalışanlarımızın sorunlarını yerinde görme ve çözme anlamında bir önceki kongre döneminde hizmet aracımızı, şimdi de kurum kimliğinin oturması ve tüm üyelerimizin aidiyet bilinciyle sendikamızda daha rahat olmaları  için 5.  genel kurulda  genel başkanımız sayın Ali YALÇIN’ın her şubenin kendine ait bir hizmet binası olacağı vaadini gerçekleştirerek Hamdolsun sendika hizmet binamızı almış olduk. Daha büyük hizmetlerin fikirlerinin oluşacağı , tohumlarının atılacağı bu mütevazi mekanımızın açılışında, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Sayın valimize ,Ankara’dan gelen genel başkanımıza, müdürlerimize , çevre illerden gelen sendika başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, üyelerimize ve tüm Memur Sen ve Eğitim Bir Sen dostlarına hoş geldin diyor, kendilerine teşekkür ediyorum. 

Bugün açılışını yaptığımız sendika binamız ile hizmetimizi daha da yukarı taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. 1992 yılında kuruşumuzdan bugüne ilimizde de farklı mekanlarda kiracı olarak hizmet vermeye çalıştık. Sendikamıza ait kendi hizmet binamızın olması hayalini hep kurmuştuk. Hizmet bayrağını devraldığımız bizden önce görev yapan şube başkanlarımıza, başkan yardımcılarımıza, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, şu an görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca binamızı alırken bize destek olan genel merkezimize şükranlarımı sunarım.  Bizim ölçeğimizde bir şube için yer almak, yer sahibi olmak gerçekten fedakarlık istiyor, emek istiyor. Yıllardır arkadaşlarımız bu konuda çok büyük fedakarlık yaptılar, emek verdiler. Çoğu zaman kendi ihtiyaçlarını görmediler, kendi ihtiyaçlarından fedakarlık ettiler. Şube binamıza katkı sundular. Onlara tekrar, tekrar Allah razı olsun diyorum.

Şu an Rize’deki ilçelerimizin tamamında yetkiyi almış, 2350 üyeye ulaşmış, sendika hizmet aracı ve binası olan bir şube olarak tabiki heyecanlıyız. İnşallah bundan sonra bu mekanda insanımıza, üyemize hayırlı hizmetler etmek bize ve bizden sonra gelecek olanlara nasip olur. Mekanları anlamlı kılan içerisinde yapılan faaliyetlerdir. Şubemiz pazar günü hariç her gün 11.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Tüm dostlarımızı oluşturduğumuz nezih ortamda çay içmeye, sohbet etmeye bekleriz. Binamızın, bu güzel mekanımızın ilimize, ülkemize, üyelerimize, hayırlı olmasını sendikamızın ve ülkemizin “yeni ufuklardan yeni umutlara” yol almasında hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyor,tekrar katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunarım.

Selamlama konuşmasının ardından,  hizmet binasının açılış kurdelesi Genel Başkan Ali Yalçın, Vali Kemal Çeber, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Trabzon Memur Sen İl Başkanı Mehmet Kara, Artvin Memur Sen Başkanı İbrahim İnce ve diğer katılımcılarca kesildi.